- 04 4 nov. 2019
Inspirational Monday: Maak zelf de perfecte home made granola
Hi lieve leva’s,
It’s monday, Inspirational Monday! Vandaag gaat de blog van de maand over home made granola. Te lekker al zeg ik het zelf. Een tijdje geleden kwam ik op een recept, alleen was ik zelf niet echt helemaal tevreden. Het leuke aan bakken is dat experimenteren mogelijk is. Vandaar dat ik uiteindelijk bij dit lekkere recept ben gekomen! Heerlijk te combineren met een frisse bak yoghurt of kwark en vers fruit! Succes met het maken van dit top recept.
Wat heb je nodig?
Voor 400 gram
- 150g havervlokken
- 75g amandelen
- 75g walnoten
- 50g rozijnen
- 30g zonnebloempitten
- 30g pompoenpitten
- 3tl kaneel
- 4eetl honing
- 4eetl agave siroop
- 4eetl zonnebloemolie
Hoe maak je het?
- Begin met het verwarmen van de oven en stel deze in op 190 graden. Leg als eerste de amandelen en walnoten op een snijplank en hak ze fijn. Wel de rozijnen in een bakje; dit doe je door de rozijnen 5 minuutjes in warm water te weken.
- Doe de gehakte noten, de havervlokken, de rozijnen en de pitten in een kom en voeg drie theelepels kaneel toe. Om ervoor te zorgen dat de granola knapperig wordt voeg ik hier drie keer vier eetlepels; honing, agave siroop en zonnebloemolie toe. Spatel de ingrediënten door elkaar.
- Leg bakpapier op de bakplaat. Verdeel het mengsel over de bakplaat van minimaal één centimeter hoog. Bak het mengsel 10 minuutjes in de oven, na deze 10 minuutjes is het slim om het mengsel even te husselen met een spatel. Bak de granola nogmaals 10 minuutjes in de oven op dezelfde temperatuur.
- Haal de granola na de 20 minuutjes bakken uit de oven en laat dit zeker een half uurtje staan. Dit is heel belangrijk, want hierdoor kan de granola goed afkoelen en wordt het hard.
- Doe yoghurt of kwark in een bakje en je kan nu beginnen met de toppings; natuurlijk de lekker home made granola, kokossnippers en fruit. Heb je liever andere noten of pitten in je granola, ook dat kan. In ieder geval smullen maar!
Ik ben benieuwd naar jullie versie van de home made granola! Laat een reactie achter als je tips & opmerkingen hebt over mijn versie van de granola.
Liefs,
Merel